top of page

U11 Mix bere “bramboru” z MČR a víkend ve znamení těsných proher (26.-28.4.2024)

Výborný víkend za sebou má MIX U11, který obsadil po skvělých výkonech krásné 4. místo na Mistrovství České republiky 😍💪👏


Chlapci U15 si jedním vítězstvím zajistili postup do semifinále a druhý zápas tak už mohli jen v klidu dohrávat 👍⛹️‍♂️


Naopak víkend se příliš nevyvedl záložnímu družstvu chlapců U17, kteří 2x doma podlehli těžkému soupeři z Blanska 😏


Přehled jednotlivých výsledků a hodnocení ze strany trenérů jsou dostupné níže.



U11

Skupina A:

BC Vysočina - BK Sojky Pelhřimov 79:44 ✅

BC Vysočina - BK Klatovy 85:22 ✅


Čtvrtfinále:

BC Vysočina - BA Sparta 61:35 ✅


Semifinále:

BC Vysočina - SKB Rokycany 52:66 ❌


O 3. místo:

BC Vysočina - Jiskra Kyjov 65:67 ❌




Za fotky U11 děkujeme Tomášovi Kopečnému 😍 📸




U15

SK Žabovřesky B - BC Vysočina 54:56 ✅

SK Žabovřesky B - BC Vysočina 59:53 ❌


Na odvetu čtvrtfinále play off JML jsme do Brna odcestovali s náskokem 2 vítězství a výrazným skórovým plusem, ale zato v oslabené sestavě.


Někteří hráči odjeli se školou do zahraničí, další měl čerstvě sundanou fixaci po zlomenině, další několik dní zápasil se střevní chřipkou, další si v sobotu před zápasem natáhl sval….


Brňané posílili z týmu A jak na trenérském postu, tak čtyřmi hráči. A hned z počátku nám dali zakusit naši vlastní medicínu z utkání v Jihlavě, kdy důrazně bránili z pod koše a zdvojovali. Když už jsme se z tohoto sevření dokázali vymanit, tak jsme v útoku hráli zcela zabržděně a nedůrazně. Jako bychom to ani nebyli my.


Po time outu jsme rozjezd soupeře trochu zpomalili, ale měli jsme pár neproměněných šoupáků a velmi špatné proměňování trestných hodů a především na doskocích jsme naprosto vyhořeli, takže skóre po první čtvrtině narostlo až na hrozivých 20:5 pro Žabiny. Druhá čtvrtina ale patřila nám, především jsme zlepšili obranu, začali lépe doskakovat a kluci začali být důraznější i v útoku. Do druhého poločasu jsme tak šli pouze s tříbodovým mankem. Ani ve třetí čtvrtině jsme nepolevili a do závěrečné části utkání šli Brňané už jen s dvoubodovým náskokem. Posledních osm minut hry jsme se už s domácími přetahovali o bod sem a tam, až bylo v závěrečné minutě srovnáno na 54:54.  16 vteřin před koncem byl zfaulován Dava, který oba trestné hody proměnil a domácí ani po time outu již nedokázali odpovědět.


Postup do semifinále byl tedy zajištěn.


Druhý zápas jsme již odehráli v klidu a zahráli si všichni.

 


U17 “B”

BC Vysočina - BBK Blansko 54:57 ❌

BC Vysočina - BBK Blansko 56:69 ❌


V domácích důležitých zápasech o příznivější nasazení do play-off jsme vyhořeli a kluci od Macochy naše naděje sfoukli jako svíčku…


Tréninková morálka některých hráčů je silně na pováženou, zapojení hlavy do hry místo zbrklosti je pro mnohé už vyšší dívčí, psychický útlum po zářezech v Třebíči a nedůvěra ve vlastní schopnosti. To je pár vlivů na celkový výkon mužstva. Hráči základní 5 ti členné rotace sami nemohou odtáhnout dva zápasy. Trenérské odcházení po 37 letech jsem si bohužel představoval úplně jinak… Nejspíš jsme je hru zvanou basketbal málo nebo špatně naučili.


V prvním zápase jsme drželi naději ve 4. minutě posledního dějství (47:48), kterou rychle odebraly vlastní chyby (kroky, nahrávky atd.). V poslední minutě špílu jsme při plichtě 54:54 nedali dva TH a soupeř kontroval trojkou v poslední minutě.


Odveta měla být zápasem o čest, ale naplno vyplavaly na povrch všechny naše nedostatky. Sice jsme vedli 10:2, ale to byla asi poslední křeč. K marnosti pod košem se přidala i mizérie v obraně a bylo vymalováno na černo.


 Trochu statistiky:

·        pět hráčů základní rotace obstaralo 70 % bodů

·        hráči z pozice 4 a 5 pouhých 34 %

·        mizerná střelba z perimetru – pouhé 3 trojky



Comments


bottom of page